Sortiment
Košík0
Registrovať / Prihlásiť
SK
0
Košík
0 Kč
Tovar bol pridaný do košíku

Indiana Jerky®

Spoločnosť "Indiana s.r.o." bola založená v roku 2002 a dnes je najväčším výrobcom sušeného mäsa v Českej republike a dokonca je aj v prvej trojici výrobcov sušeného mäsa v Európe. "Indiana Jerky" sa exportuje do 20 krajín. Viac

Zobrazit filtr produktů:
Cena
Značka
Hmotnosť (kg)
kg
kg
1
Doprava zdarma od 200€
97% tovaru skladom
Garancia vrátenia peňazí
Kamenná predajňa

Indiana Jerky®

Spoločnosť Indiana s.r.o. bola založená v roku 2002 a dnes je už dávno najväčším výrobcom sušeného mäsa v Českej republike a dokonca aj v prvej trojici výrobcov sušeného mäsa v Európe. Indiana Jerky sa exportuje do 20 krajín (vrátane napríklad ostrova Martinik v Karibiku alebo na nemenej očarujúci ostrov Réunion v Indickom oceáne).

Čo firma Indiana s.r.o. ponúka a aké produkty Meat Jerky sú u nej najobľúbenejšie?

Predaje vzrastajú každoročne a medzi najobľúbenejšie patria celosvetovo tradičné ľahko posolené hovädzie. Nasledujú však hneď za ním čo do obľuby chute / mäso kuracie, morčacie a bravčové.

V poslednej dobe ale bola zaradená do ponuky ešte jedna veľká novinka - tuniak.

Je tradíciou, že v každom balení produktov Indiana Jerky nájdete pohlcovač kyslíka, ktorého cieľom je zachovávať chuť i arómu (a to bez nejakej kontaminácie) a to po celú dobu platnej aktívnej trvanlivosti produktu.

Čo je zaujímavé na histórii sušenia mäsa?

Proces sušenia mäsa je jedným z najstarších procesov spracovania mäsa pre dlhodobé uskladnenie, aký ľudská civilizácia pozná. Veľmi často jej využívali aj Egypťania treba, čo bežne nechávali sušiť všetko, čo mali - ovocie, mäso, ďalšie potraviny, …

Aj keď si asi väčšina z nás bude myslieť, že slovko "jerky" pochádza z angličtiny, ale faktom je, že "jerky" je zo slova "ch'arki", čo je výraz pochádzajúci z kečuánčiny, jazyka starých Inkov, a keď sa pozrieme na jeho význam, zistíme, že ide o "solené a sušené mäso".

Čo je špecifické pre značku Indiana Jerky?

Ide o mäso vyrábané podľa starých indiánskych receptúr, dnes však za pomoci najmodernejších technológií a prispôsobené do istej miery chuťovým zvyklostiam Európanov.

Najobľúbenejšie produkt firmy Indiana s.r.o. je ku dnešnému dňu celkom určite Indiana Beef Jerky. To je mimochodom tvorené tenkými krájanými plátky chudého mäsa, ktoré sa marinuje, suší a ľahko vyuzuje. Obsah tuku je tu nízky, mäso je na dotyk úplne nemastné.

Komentár Top-Armyshop: Je Indiana Jerky 100% zdravé a nezavädne aj pre deti a k dennej konzumácii?

"Jerky je zdravé, skvelé (100 g Jerky = 300 gramov surového tuniaka = 240 gramov surového hovädzieho), takmer bez tučné a má aj ďalšie desiatky pozitívnych vplyvov". To všetko nájdete na stránkach výrobcu. Je to ale pravda? Nie je a denne ho určite neodporúčame! Problém je, že je síce chuťovo dobré, ale to je práve ten problém, vlastne sú tu 3 zásadné problémy:

  1. Morská soľ obsahuje plasty z rozdrobeného plastového odpadu, čo sa v mori hromadia a rozomieľa sa o piesok a kamene (kto neverí, nech tam beží / Googlí...).
  2. Priemerné balenie so 100 g sušeného Beef Jerky má 4 gramy soli a pridá 240 kalórií25 gramov má 1 gram soli a pridá 60 kalórií. Označiť ju za "zdravé" je preto minimálne trošinku prehnané ... Moderný človek má prebytok soli už tak každý deň (len v suchom chlebe je ho cez gram, v polievkach, guláš, ... ďalšie tony) - lekári odporúčané denné maximum je pod 5 gramov denne , nie potreba!
  3. 25 gramov má 1 gram soli a pridá 60 kalórií. Označiť ju za "zdravé" je preto minimálne trošinku prehnané ... Moderný človek má prebytok soli už tak každý deň (len v suchom chlebe je ho cez gram, v polievkach, guláš, ... ďalšie tony) - lekári odporúčané denné maximum je pod 5 gramov denne , nie potreba! (čo je odpis pre to isté - citujeme Wiki: "V EÚ sa ako pridaná látka v potravinárskych výrobkoch povinne uvádza pod kódom E 621. Množstvo voľného glutamanu v potravinách je však možné zvýšiť aj pridaním hydrolyzátu zdroje bohatého na proteíny (a teda aj na kyselinu glutámovú), v tomto prípade sa glutamát nemusia označovať ako pridaná látka, ale je tu označený napr. ako výťažok z droždia, extrakt z pekárskeho droždia, bielkovinový hydrolyzát , kvasnicový extrakt, kvasnicový výťažok, rastlinný bielkovinový hydrolyzát, hydrolyzovaná rastlinná bielkovina, sójový bielkovinový hydrolyzát, sójový hydrolyzát, sójový extrakt, apod.).“)